До 150 000 лева за семейни фирми

18/09/2024 08:29 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Малки и семейни фирми кандидатстват за безвъзмездно подпомагане от 15 000 до 150 000 лева. Заявената помощ надхвърля над два пъти бюджета на процедурата от 117 500 000 лева, обобщиха от иновационното министерство.

С 2894 кандидатствали семейни предприятия, фирми от творческите индустрии и занаяти приключи кандидатстването по мярката за повишаване на производствения им капацитет и ускоряване на развитието. Срокът бе до 16 септември.

За първи път подпомагането е насочено изцяло и конкретно към микро и малки семейни фирми -предприятия, които се притежават от повече от един член от семейство, а също и такива от творческите индустрии и сектора на занаятите.

Спрямо вида и големината си те са кандидатствали за безвъзмездно финансиране до 150 000 лева за нови машини, съоръжения, оборудване, инструменти и специализиран софтуер. Предоставена е възможност и за въвеждане на ИКТ системи или модули за подобряване на управленските, производствените и логистичните процеси. Със средствата ще могат да се създават онлайн магазини, с които дружествата да подобрят пазарното си представяне и да увеличат продажбите си.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook