До 50 лева за живи елхи в Гоце Делчев и Благоевград

08/12/2021 15:43 0 Коментирай

Над 12 400 коледни дръвчета ще предложат за предстоящите празници териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие-Благоевград. Над 5500 от тях са живи елхи в контейнер от видовете обикновен и сребрист смърч, както и ела, които са най-предпочитани от потребителите. Произведени са в горските разсадници в „ДЛС Дикчан” и в Горските стопанства в Гоце Делчев, Кюстендил, Трън и Самоков.

По традиция добивът на коледни елхи започва в началото на декември. Сече се само след подадени заявки от търговци в държавните горски и ловни стопанства на ЮЗДП. Всяко законно отрязано дърво е придружено със специална марка и идивидуален номер.

Елхите се предлагат на различна цена в зависимост от дървесния вид, височината и начина на добив. Цените на живите елхи с корен, които след празниците могат да бъдат засадени, са от 5 до 50 лева без ДДС. Отсечените струват от 3 до 50 лева.

В Благоевград живи дръвчета могат да бъдат закупени пред административната сграда на ЮЗДП на ул. „Зора” 18. Жителите на Гоце Делчев и региона могат да направят заявка за доставка в държавното горско стопанство в града.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook