Доброволци от Белица с приз в конкурса "Пожарникар на годината"

07/02/2020 19:40 0 Коментирай

13 огнеборци и спасители са отличени в националния конкурс "Пожарникар на годината".

Сред наградените са огнеборците-доброволци от Белица. Смелите беличани спечилаха приза "Доброволно формирование на годината. Отличието им бе присъдено от Националната асоциация на доброволците в България.

Васил Гурев и Веселина Делчева от Университетския аварийно-спасителен отряд, който вече има своята 30-годишна история, са отличени за гасене на пожари в Пирин, Рила и Витоша.

Участвали са в оптимизиране настройките на мобилните системи на пожарната за осигуряване на питейна вода, като е изградена локална безжична мрежa за комуникация и обмен на данни в условията на кризи.

Тази година комплексен победител и носител на титлата пожарникар на годината стана Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител на Националния оперативен център на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". В своята кариера той е награждаван многократно от министъра на вътрешните работи и е носител на трите степени на почетния знак на МВР, както и на отличието „За доблест и заслуги“ – I степен.

В раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност“ за ръководни, експертни и изпълнителски длъжности е комисар Тошко Тошев, зам.-директор на СДПБЗН.

В рамките на церемонията бяха връчени и отличия на още седем достойни българи, които през изминалата година имат принос за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook