Докладваха за зимната подготовка в Пиринско

24/11/2023 18:21 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Мария Димова събра членовете на Областния щаб за изпълнение на плана за зимната подготовка в Пиринско. Всички институции докладваха за готовността да посрещнат зимния сезон, за предприетите и предстоящи дейности във връзка с подготовката за зимните условия. Извършена е профилактика на съоръжения и обходи на трасета на електропроводи. От ЕРМ "Запад" съобщиха, че имат готовност с високопроходима техника за евентуални неотложни аварийно-възстановителни дейности.

Взети са всички мерки за здравното и медицинско осигуряване на населението в област Благоевград при зимна обстановка. Предприети са превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през предстоящия зимен сезон. Фирмите, с които АПИ има сключени договори за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа и автомагистрала „Струма“ - ДЗЗД „Зимно поддържане област Благоевград“ и Мегаинвест –холд ЕООД“, докладваха, че имат готовност с техника, материали и денонощни дежурства.

„Надявам се, че всички отговорни институции, които присъстваме днес тук, ще направим добра организация, за да обезпечим зимния сезон и да сме готови да посрещнем всяка извънредна ситуация”, зави областният управител Мария Димова. Ръководството на Областна администрация Благоевград и експерти осъществяват непрекъснат контакт с общинските кметове на територията на областта във връзка с тяхната готовност за посрещане на зимните условия.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook