Домашен арест за кюстендилец, убил трима по непредпазливост

28/01/2023 18:28 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Магистратите в Кюстендил отказаха да вкарат в килия 61-годишен, причинил смъртта на трима. Вместо това, постановиха "домашен арест".

До дни кюстендилецът застава пред съда за предизвикана по негова вина катастрофа през октомври миналата година. Искането за постоянен арест бе внесено от прокуратурата в Кюстендил, за да не допусне Р. И повторно престъпление по непредпазливост или пък да се укрие от правораздавателите.

Водачът упрвлявал "Мерцедес". На пътя между селата Нови Чифлик и Багренци предприел маневра изпреварване в нарушение на правилата за движение. Последвал удар с насрещно движещия се лек автомобил “Фолксваген”. При тежкия пътен инцидент е била причинена смъртта на водача му С. К. (на 48 години) и на неговите родители – Р. К. на 76 години и Г. К, на 85 години.

Средни телесни повреди са получили съпругата на обвиняемия – С. И. и друг участник в движението, управлявал мотоциклет – Б. С. (на 45 години).

По делото са назначени и изготвени съдебномедицинска и автотехническа експертизи. Заключенията на вещите лица сочат за виновността на обвиняемия Р. И.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook