Досегашен секретар сяда в стола на Петър Паунов

19/09/2023 13:29 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

500 лева повече ще получава временен кмет. Общинските съветници гласуваха единодушно по-високо възнаграждение на Светослав Василев.

Досегашният секретар в Община - Кюстендил ще замества Петър Паунов, който излиза за пореден кметски мандат. Кметските наместници в селата ще получат завишение с 400 лева. На заседание днес бяха избрани и двама почетни граждани.

Преди да се разпусне Петър Паунов информира общинските съветници, че Обществената поръчка за спирковите навеси струва 13 929 лева. Той уточни, че тиражираните суми в пространството традиционно не се различават в проценти, а в пъти. "Поставя се подобрена схема за спирките от главния архитект. Всяка една спирка тежи не по-малко от 7 тона, изградена е от бетонова конструкция с поцинкована стомана при спазване на всички правила за безопасност, за да може при удар в спирката, тя да не може да застраши живота на хората. Срещу вандализъм, соларни устройства, които не се зареждат от пряка слънчева светлина, а от слънчевата радиация, затова не се налага да се режат клони, ще има и осветление. Защо с бетонови основи- за да не разбиваме надолу и да разбиваме цялата инфраструктура и да съсипваме всички кабели. Спирките, които някой виртуално предлагаше са такива , които при първия вятър да ги гоним по ливадите", обясни Паунов.

Съветниците одобриха актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2024/2026 година по приходите и разходите за местните дейности на Община Кюстендил, както и прогнозата за общинския дълг и разходите за лихви по него за същия период. Общинските съветници гласуваха ОРП „Ученическо хранене“ -да осигури обяд на учениците от СУ “Васил Левски“-Кюстендил,за сметка на общинския бюджет. Ще бъде осигурен обяд в размер на 6,00 лева на ден за ученик, общо за 70 ученици. Обядът е по заявка на училището за 67 учебни дни до края на финансова 2023 година, както и за 113 учебни дни до края на учебната 23/24 година. Със свое решение ОбС Кюстендил удостои със званието „Почетен гражданин на град Кюстендил-соволчанинът Димитър Манов-композитор , както и Д-р Георги Ленгарски -хирург.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook