Дрифтаджия плати 500 лева и напусна ареста

03/10/2023 14:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Съдят за едро хулиганство 30-годишен водач, застрашил живота на трима младежи в автомобила му и десетки пешеходци. Магистратите обаче не постановиха  постоянен арест, а му наложиха 500 лева парична гарнция.

Асен С. застава пред магистратите с обвинение по член 325 от НК. Петричанинът грубо е нарушил обществения ред. Правил е дрифт с автомобил "БМВ" на улица "Цар Борис" в центъра на южния град.

Както подробно информирахме, Асен е карал с много висока скорост, извършил е непристойни действия, редица нарушения на Закона за движение по пътищата. В оживен участък с движение на превозни средства и пешеходци, той демонстрирал дрифтово шофиране - въртене на задните гуми на автомобила, поднасяне и навлизане в насрещната лента за движение. С действията обвиняемият Асен е изразил явно неуважение към обществото и останалите участници в движението, категорични са от прокуратурата. За осъщественото от обвиняемия престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” до 3 години и „лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност“ по чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook