Дърводобивни фирми защитиха горски шефове

20/08/2020 16:18 0 Коментирай

Не откриха нарушения по дисциплината на ползване на дървесина в Гоцеделчевско. Фирми застанаха зад горските шефове в района и уличиха в користни цели съдружничката в няколко дружества Ани Жлязкова. Посочиха, че тя е организирала провелия се преди дни протест в Гоце Делчев и поискана оставка на директора.

Последва светкавична проверка, разпоредена от директора на ЮЗДП-Благоевград Дамян Дамянов.

"За пореден път се потвърдиха констатациите от предишни инспекциити за пореден път потвърди констатациите от предишни инспекции. В периода 18-20 август горските експерти провериха по документи и на терен общо 14 подотдела в 8 обекта, в които 6 дърводобивни фирми извършват дейност. Част от обходените обекти и насаждения са посочени от собственика и управителя на една от фирмите Ани Желязкова, а други са произволно избрани от проверяващите.
Няма констатирани съществени нарушения при ползването на дървесината, е заключението на експертите", обявиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

"В отделни обекти е установено, че сечищата не се почистват паралелно с извеждане на сечта. ДГС-Гоце Делчев е сключило договори с 18 търговци за покупко-продажба на стояща дървесина на корен, а с 9 от тях има договори за добив и закупуване на почти същите количества добита дървесина", сочат от ЮЗДП.

Преди поредната инспекция в териториалното поделение на ЮЗДП беше организирана среща с представители на бизнеса, на която се отзоваха 7 фирми. Обсъдени бяха проблеми, свързани с дърводобивната дейност и подобряване организацията на работа.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook