Държавата и петричките общинари си прехвърлиха улици

17/05/2023 18:56 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Няколко улици в Петрич вече са държавна собственост. Служебното правителство прие предложението на градоначалника Димитър Бръчков за прехвърляне на собствеността. Те поемат трафика към граничните пунктове Златарево и Кулата.

Решението касае улиците "Солунска", "Елтепе", "Места" и "Цар Симеон", по които се движат тежкотоварните камиони от вътрешността към македонската и гръцката граница. Асфалтовата настилка не издържа на този поток, а с общинския бюджет е невъзможно да се извърши цялостната й подмяна. Този аргумент беше в основата на кметското предложение – държавата разполага с повече механизми и ресурс за поддържането на тези улици, които се увреждат основно заради тежкотоварния трафик към гранични пунктове", обявиха от кабинета на кмета Бръчков.

"Община-Петрич успя да подмени до момента водопровода на улиците „Солунска“ и „Елтепе“, за да спрат ежедневните проблеми с подземната инфраструктура, да няма аварии и спирания на водата. Общината изгради също нови тротоарни площи, монтира преградни съоръжения за по-голяма безопасност. Това е дългоочаквано решение, защото ще довършим, в случая с държавата, цялостната рехабилитация по възлови улици в града. Водихме поредица разговори в тази насока. Единственият възможен вариант да имаме резултат беше именно този и се радвам, че постигаме реален успех", коментира Бръчков.

С решението на МС се прехвърля от държавна в публична общинска собственост пътен участък от кръстовището на ул. „Рокфелер“ с ул. „Елтепе“ до кръстовището на ул. „Рокфелер“ с ул. „Цар Симеон“. Общинска собственост става и входен булевард – от първото кръгово кръстовище до кръговото кръстовище на ул. „Рокфелер“, при „Бела Стил“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook