Две лъвчета се родиха в Благоевград, в зоопарка не ги желаят

08/07/2020 09:04 1 Коментирай
Снимка бтв Снимка: бтв

Две са новородените лъвчета в благоевградския зоопарк. Четвърти ден за тях не се грижи никой.

Майката все още не е проявила своя инстинкт, казаха от зоопарка. Надяват се скоро това да се случи. Благоевградчани са безкрайно възмутени от управата на зоопарка, тъй като не са предприели своевременна грижа за малките питомци. Настояват за спешна проверка и дори отстраняване на директора Крум Попниколов.

Вече има кандидат-осиновител. Благоевградски предприемач е поискал да дари пари за разширяване на клетката на лъвовете. Предложиле е да се грижи за изхранването на малките и на родителите им.

"Раздането на лъвчетата не е било планирано, както често се случва у нас, и доколкото ми е известно управата няма решение за съдбата им. Зоопаркът е допуснал огромната грешка да допусне мъжката и женската да бъдат заедно през размножителния период, огромната грешка да предотврати раждането на нежеланите лъвчета и в крайна сметка са изправени пред взимането на още една грешка – да умъртвят лъвчетата, ако нямат решение за тях, което е скандално“, коментира Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“.

В социалните мрежи бе разпространена информация, че е починал бизонът в една от клетките. От управата на зоорапка към момента не са излезли с официална информация за съдбата на животните.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Дженифер -
    Бизонът е умрял и в момента разлагащият се труп е в една затворена стая над клеткат на лъва и миризмата на мърша се усеща от минимум 500 метра ... цялото тяло е там .. вътре . Днес с приятелите ми го видяхме а миризмата беше толкова силна че ни се насълзиха очите . Жалко за животинките .

Социално

новини благоевград facebook