Двуметров спортист оглави волейболен клуб

19/09/2024 07:55 0 Коментирай

Върнаха славата на спортен клуб в Югозапада.

Волейболен клуб "Марек" в Дупница бе приет единодушно за нов член на Българска федерация по волейбол. Председател е двуметровият Борислав Кьосев - български волейболист, роден на 3 август 1961 година. в Село Баланово, недалеч от Дупница.

Документите на новия клуб бяха входирани за регистрация вчера в Министерство на младежта и спорта. Ако получи лиценз от ММС в срок, ВК Марек Дупница ще може да участва и в предстоящото Общо събрание на федерацията, което ще се проведе на 28 септември в зала "Витоша" в столицата, информираха от феделацията.

Волейболната легенда, заедно с кмета на града Първан Дангов, ще посрещне част от ръководството на БФВ на 23 септември в 18.00 ч. в спортна зала "Дупница". На него ще присъстват деца от школата, общинари.

Във ВК "Марек" Дупница има над 100 желаещи деца да тренират. Кьосев посочи, че клубът стартира от нулата и ще развива на първо време подрастващи отбори. Президентът на БФВ Любомир Ганев се ангажира да осигури топки за нуждите им, които ще бъдат дарени на срещата в понеделник.

Дупнишкият клуб е общински. Досегашният - "Марек", чийто президент беше лидерът на ГЕРБ, бивш депутат и мощен транспортен бос, Ивайло Константинов, се оттегли в Пловдив заради неразбирателство с кметския екип в Дупница. "Президентът им е най- големият егоцентрик", кометира пред медиите преди месеци градоначалникът Първан Дангов. Новото име е „Академик Авиа“. Феновете от Дупница изпратиха спортистите с аплодисменти и сълзи.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook