Джаз под звездите в Банско

13/07/2021 17:57 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Хитови групи и 15 български изпълнители излизат под звездите в Банско. Те са част от гостите на традиционния Джаз фестивал в курортния град.

Откриването е на 7 август на площада в Банско и продължава до полунощ на 14 август обявиха от Общината. Подчертаното българско присъствие е част от инициативата за подкрепа на нашите изпълнители след тежката пандемична година.

"Изминалата година беше тежка за всички, но особено сериозно беше усетена от музикантите и хората на изкуството. Именно заради това през тази година обръщаме специално внимание в програмата си на българските изпълнители. В осемте фестивални дни ще участват над 15 български групи и изпълнители, като всички имат нови проекти, албуми или аранжименти. Убедени сме, че тази толкова чакана среща между музиканти и фенове ще се превърне в незабравим празник за всички", заяви кметът Иван Кадев.

Сред фестивалните гости са емблематични джаз, фънк и блус музиканти – Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева, Веселин Койчев, Васил Спасов, Вики Алмазиду, Вили Стоянов Бенд с участието на Стефка Оникян, Ангел Заберски, Васил Петров, Теодоси Спасов, Хилда Казасян.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook