Една трета от украинската армия е унищожена

25/02/2022 13:25 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Една трета от украинската армия е вече унищожена, съобщи премиерът Кирил Петков от Брюксел.

ЕС ще излезе с общи действия, включващи сериозни мерки. Днес продължават разговорите, но със сигурност ще засегнат руската икономика и важни хора, взели решението за инвазията на Русия”. Това каза премиерът в изявление от Брюксел.

„Беше много емоционален разговор, включи се Володимир Зеленски от Украйна и завърши с думите „Не знам дали ще ви видя отново пак защото съм в листа. Едно е да виждаме жертвите, друго е да виждаш някого с въпрос на часове дали ще оцелее”, каза Петков.

„Млади момчета – и от украинска, и от руска страна, в момента умират заради един лидер, който седи от другата страна на масата и взима ужасно грешни решения. Руските войници дори не са знаели, че отиват на боеве – мислели са, че ще участват в учения”, коментира премиерът.

Според Петков никой не си е представял чак толкова масирана атака в Украйна, а позицията на България е била за по-строги мерки. Лидерите ще работят заедно против хибридните атаки, които се очакват от страна на Русия. „Ние трябва да сме готови и за ответни санкции”, подчерта той.

По думите му никоя от европейските страни не се страхува от мигрантската вълна, която ще дойде от Украйна към Европа.

„Това не е бежанската вълна, с която сме свикнали. Това са едни европейци, на които току що са им взривили летището, това са програмисти, които искат да има интернет, за да работят. И ние, и всички други страни, сме готови да посрещнем хората”, каза Кирил Петков. Обсъжданите санкции обаче биха ударили около 70 процента.

.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook