Едва спасиха родилка след секцио в благоевградската болница

25/10/2023 14:39 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

ИА "Медицински надзор" разпореди проверка в благоевградската болница и в "Майчин дом". Агенцията се е самосезирала по медийни публикации за родилка, спасена след секцио. Младата жена е от Сандански.

23-годишната Симона била приета по спешност в СБАЛАГ-София с усложнение след цезарово сечение, извършено в МБАЛ - Благоевград. Няколко дни след раждането на второто си дете, жената е била изписана за долекуване с антибиотична терапия в родния си град Сандански. Ден по-късно е хоспитализирана повторно в Благоевград с температура, съобщиха от „Майчин дом“.

За резултатите от извършената проверка, която е в периода 26 октомври – 3 ноември, ще бъде съставен констативен протокол в срок до 10 дни от приключване на проверката. Поради данни от образните изследвания за излив в корема и след съгласуване с екипа на „Майчин дом“, родилката е транспортирана с линейка в София. Бременността е проследявана в Сандански, като показателите от всички изследвания са били в граници на нормата. Първичният преглед установява голямо количество свободна течност в корема.

Консултативната лекарска комисия на СБАЛАГ „Майчин дом“ е взела решение да отстрани матката заедно с яйчниците двустранно поради сериозни възпалителни изменения, които са довели до тежък сепсис. Извършената операция е животоспасяваща. Екипът се е консултирал с коремния хирург доц. Свилен Маслянков за изключване усложнения от перитонита и с урологичен екип от УМБАЛ „Александровска“ по повод предишна пластика на уретери в детска възраст. След изписването на жената ще бъде назначена хормоналната терапия, което няма да се отрази на качеството й на живот.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook