Екипът на Камбитов оставил дълг около 20 милиона лева

23/12/2019 15:22 2 Коментирай

Под 20 000 000 лева са натрупаните финансови задължения на Община-Благоевград от времето на ексградоначалника Атанас Камбитов.

Кметът Румен Томов не посочи точна цифра, но ще обяви състоянието на хазната след празниците.

"Има неразплатени задължения и към фирми-изпълнители на обществени поръчки", каза Томов и подчерта, че тези дни са получени фактури за над 2 000 000 лева. Дейностите са извършени в рамките на изтеклата година.

Според кмета финансовото състояние се стабилизира леко, благодарение на затегната дисциплина. 

Няма опасност за забавяне на дейностите на благоевградското депо, което бе открито шумно от премиера Бойко Борисов в рамките на предизборната кампания в областния център. 

"Предстои да се закупят съоръжения за 500 000 лева. Общинското дружество по чистота "Биострой" ще бъде оператор на депото, което обслужва 5 общини. Преведени са 5,8 милиона лева от държавата", каза Румен Томов.

Той коментира и тиражирана информация, че най-скъпият фестивал - "Франкофоли", няма да се провежда повече в Благоевград. Към момента няма официална информация за оттеглянето му на друга сцена. Кметският екип ще разговаря с директора на "Франкофоли" Жерар Понт, който лично публикува в социалната мрежа, че шестото издание ще е през месец юни в София.

"Разпоредил съм да се направи едно питане до френското посолство, за да ни дадат официално становище по този въпрос, тъй като те би трябвало да са наясно какво се случва. Проверяваме също на каква нормативна база и на какви договорни отношения е провеждането на фестивала в Благоевград дали това е меропрятие, което е обезпечено от бюджета на Общината, дали има определени договори, подписвани между хората, които държат правата на фестивала", каза Румен Томов.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Чичо Том -
    Май новото общинско ръководство не само спекулира, а и хич не е наясно с много други неща случващи се в общината и около нея.
  2. Симитли -
    Симитли има 50 милиона и по скъпи данъци от София И ВСИЧКО Е ТОЧНО

Социално

новини благоевград facebook