Експерти бавят дело за касиране на вот за съветници

18/01/2024 15:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Вещи лица, получили солиден хонорар, бавят административен процес за касиране на вот за съветници. Делото бе отложено за пореден път заради непостъпили експертизи в Административен съд-Благоевград. Припомняме, че двама математици и един статистик от ЮЗУ, установяват дали действителните бюлетини на изборите в Петрич, а също и недействителните, пожсочени в протоколите на ОИК, отговарят на реалните гласове. След това назначените експерти трябва да преизчислят броя на мандатите за всяка политическите сили, състезавали се за местен парламент на 29 октомври в южния град и населените места в общината.

За целта са ревизирани всички чували с бюлетини от 22 секционни комисии. Делото, заведено от кандидата за общински съветник и лидер на ДПС в Петрич - Марио Минев, бе отложено и през месец декември, също по вина на вещите лица. Все още се очаква и актуален списък от ГД ГРАО на имащите право на вот. Проверката цели да установи дали са допуснати нарушения при гласуването, посочиха от АС - Блаогоевград.

Към делото на Минев, известен в Петрич като човека Митница, са присъединени още пет жалби на партийни централи. Двама от тях вече оттеглиха претенциите си за касиране на изборите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook