Експолицаят Крум моли за свобода, обрал ЦКБ от отчаяние

20/06/2021 12:14 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Прокуратурата настоя Крум Йорданов да остане задълго в ареста след обира на ЦКБ в Дупниц. Пред съда днес обвиняемият помоли да бъде освободен, за да се лекува и грижи за семейството си.

Съдът в Кюстендил постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

40-годишният Крум, който е бивш полицай, направил пълни самопризнания. Ден след обира предаде задигната от банката сума - прбилизително 54 000 лева в евро, долари и лири.

Крум заяви пред магистратите, че е обрал банката в неадекватно състояние. От години е болен и приема лекарства. Имал банкови кредити и семейството му мизерува. Отчаян е от всичко това.

Припомняме, обирът стана на 17 юни в центъра на Дупница. Крум, с медицинска маска и с пистолет, напуснал през централния вход на банката и изчезнал бягайки. В болницата в Дупница била закарана една от служителките в офиса - 62-годишната Цветанка Ц. Тя пострадала при сблъсъка с бившия полицай. Крум стрелял по врата на трезора и се наранил от стъклата.

Бащата на Крум е общински съветник. Бащата Йордан Йорданов напусна всичките си постове след случая. Преди време Крум Йорданов бил уволнени от системата на МВР заради рушевети.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook