Електронна гривна и килия за мъже, нападнали полицай и родна майка

20/01/2022 15:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Отмениха паричната гаранция на мъж, отправил закани за убийство към пътен полицай. Нахвърли се към него с думите "ти приключи, че те утепам".

Преди дни Х. Георгиев бе пуснат на свобода, но магистратите в Кюсдтендил постановиха дупничанинът да бъде под "домашен арест". Ще му бъде поставена гривна, за да може полицейските служители да го следят по електронен път.

Въззивният съд прие, че са налице предпоставките – обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянията, както и, че има реална опасност да извърши престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Срещу агресивния нарушител от Дупница са повдигнати две обвинения от прокуратурата, за това че на 10 януари на улица „Кулата“ в града се е заканил на Никола С. с престъпление против неговата личност.

 обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е попречил на извършване на проверка на водач на лек автомобил и деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на автопатрул.

Окръжен съд – Кюстендил отмени протоколно определение на колегите им в Дупница спрямо Димитър К. Той системно малтретирал родната си майка. Първоначално дупшнишките магистрати го освободиха от полицейския арест след поредно пребиване на майка му. Възрастната жена не трябва да бъде доближавана от насилника, но той погазил издадена от магистратите заповед за закрила от домашно насилие. Кюстендилските магистрати постановиха днес постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook