Евродепутат успокои протестиращи тираджии

26/08/2020 07:58 2 Коментирай

Евродепутатът и лидер на ГЕРБ в Благоевградско Андрей Новаков преговаря с протестиращите превозвачи на ГКПП-Илинден.

Той заяви, че подкрепя исканията им за незабавно отваряне на граничниа пункт с Гърция за тежкотоварни камиони. Обеща, че ще съдейства за падане на блокадата.

"Братски благодаря на шофьорите, че приеха да не блокират пътя за Гоце Делчев, както бяха решили и не наказахме нашите сънародници да не могат да се приберат. Няма причина Гърция да затвори границата си за камиони. Това само носи щети, не спира заразата. В кризата даже и в най-трудните моменти стоките стигаха до хората. Затова днес затварянето на пункта “Илинден - Ексохи” просто не е европейско решение.
Изход от ситуацията търсим заедно - с усилията на МВнР, с превозвачите на място, но и с навременно сезиране на европейските институции. По последното вече съм предприел стъпки", заяви Андрей Новаков, който бе при протестиращите заедно с депутата от Благоевград даниела Савеклиева.

Както подробно информирахме, превозвачи се събраха вчера на пътя към ГКПП-Илинден. За кратко блокираха пътя при село Господинци. Шофьорите и предприемачите от района са категорични, че ще стигнат до протстни действия на ГКПП-Кулата, ако до понеделник граничния пункт край Хаджидимово не бъде отворен за преминаване на тежкотоварните автомобили.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Благоевград -
    Ч.киджия и .роспия
  2. да бе -
    Ще съдейства ама друг път-само гол пиар иначе на 31 август гърците го отварят.

Социално

новини благоевград facebook