Европейската прокуратура разследва афера с проект за Младежки дом

24/01/2024 16:02 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Европейската прокуратура разследва афера, свързана с проект за ремонт на Младежкия дом. Това офяви пред медиите областният лидер на "Граждански блок" Росен Тимчев. Той е бивш управител на общинската болница в Дупница и бе съден за фалшива диплома преди години.

"Имам сигурна, 100 процента проверена информация, че тече разследване под надзора на европейски делегиран прокурор. Не на Районна и Окръжна прокуратура – Кюстендил, което лично мен много ме радва. Разследването е в ръцете на национални органи – на специални служби в ГД „Национална полиция“ и ГДБОП, където, за добро или лошо, няма нито дупничани, нито хора от област Кюстендил. Надявам се, че там ще има скорошно развитие и то ще бъде в определена посока. Разследването се води за това, че определена част от парите за ремонта на Младежкия дом бяха арогантно откраднати, мога спокойно да го заявя. Една архитектурна ценност за Дупница като тази сграда беше съсипана. За европейските пари ще се търси отговорност на друго ниво. И тя вече се търси. А за националните, както се казва – чакаме да видим. Предлагам, че определени хора ще бъдат разпитвани, определени документи ще бъдат изисквани и определени експертизи ще бъдат назначени и направени", каза Росен Тимчев, цитиран от dennews.bg. Тимчев коментира, че разполага и с постановление на прокурор Марияна Кожухарова, с което се отказва образуване на досъдебно производство срещу виновните за случилото се с ВиК – Дупница.

"Прокуратурата е провела проверка по сигнал относно това дали има виновни лица за състоянието на ВиК – Дупница назад във времето. Тази проверка е постъпила с постановление за отказ, естествено от прокурор от Дупница. Това постановление се преразглежда на ниво Окръжна прокуратура по писмо на Апелативна прокуратура. Аз силно се надявам, че ще бъде дадено на нов прокурор. На практика проверката е протекла по следния начин: прокурорът вика последните трима управители на ВиК – Александър Перухов, Илия Илиев и Красимира Иванова. Питани са дали са били управители и дали са крали. Отговорът на тримата е бил „не“. И прокурорът пише, че е постановил, че няма данни за извършено нарушение. Аз досега не съм чул някой, който е извършил злоупотреба, при разпит да си признае. Няма да крия името на прокурора – това е Марияна Кожухарова. Това е опитен прокурор и аз се учудвам. Всички знаем, че член на семейството на г-жа прокурор Кожухарова е служител в Община Дупница и то още в предишното управление. Сега, не знам, може би мисля, че още продължава. Според мен, когато прокурор разглежда дейността на едно общинско дружество и има свой кръвен роднина, и то близък, на работа в Общината, трябва да си направи самоотвод и да го даде на друг колега. Но това са моите разбирания, явно са различни“, каза по този повод областният лидер на „Граждански блок“ Росен Тимчев.


Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook