Езеро и фонтан в Банско, ново кметство в Добринище

10/09/2020 09:06 0 Коментирай

Езеро, фонтан, паркови алеи и модерно осветление радват банскалии и гости на града.

Предстои напълване на езерото с вода, както и да бъдат взети решения за поддържането и охраната му.

В момента се извършва подготовка за тестване работата на фонтана и на цялото езеро, поради което то постепенно се пълни.

Летните температури и плитката засега вода обаче неудържимо привличат децата. През деня и до късно вечер те са във водата с колела, тротинетки и ролери. Същевременно, не е възможно да се ограничи достъпа на децата до езерото със заграждения или по друг начин.

Общинските власти призовават родителите да предупредят децата си да не подценяват опасностите от влизането в съоръжението.

Центърът на Добринище също се обновява с пари от държавата.

160 000 лева са отпуснати от Министерство на образованието и науката за изграждане на нова и модерна комбинирана площадка в ОУ “Св. Климент Охридски”.

Съвсем скоро учениците ще имат на разположение три игрища- за футбол, баскетбол и волейбол. Ще бъде изграден и тенис корт. Ще се направят скамейки и ще се инсталира и осветление.

Кметството също ще е с нов облик. 168 000 лева са отпуснати за ремонта от Държавен фонд „Земеделие“.

Строително-ремонтните дейности стартираха преди 2 седмици. Покривът вече се подменя, предстои и санирането. Тази инвестиция ще гарантира енергийната ефективност на сградата и ще намали разходите на администрацията.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook