Факелно шествие срещу насилието и правосъдието в Благоевград

03/12/2023 10:35 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Синът на обезобразената с метален прът Стефка Терзийска моли благоевградчани да подкрепят протест срещу правосъдието. Продължава да твърди, че поръчител е баща му Йоанис Козас, който преди две седмици бе заловен с марихуана и надрусан зад волана на "Ауди". След това обискираха къщата му в благоевградското село Дъбрава и намериха още марихуана, пушки, пистоле, за четири от оръжията нямал никакви документи. Съдът обаче го освободи, тъй като Козас твърди, че има тежко заболяване и приемал канабиса за лек.

Протестът с факли "Правосъдие на светло - Да спрем насилието над жени" е организиран в социалните мрежи на 10 декември. Сборното място е улица "Илинден", където бе направен опит за убийството на Стефка Терзийска. Тя все още се възстановява от кървавото престъпление. Загубила е зрението на едното си око. В ареста е младият боксьор от Благоевград Кирил Лукаров.

"Изминаха почти два месеца от жестокото нападение над майка ми - Стефка Терзийска. Два месеца, откакто аз и семейството ми се сблъскахме с бруталната действителност в България - действителността на насилието, несправедливостта, беззаконието и поръчковите опити за убийство. Два месеца, откогато борбата срещу тази действителност се превърна в кауза за нас. През това време не е изминал ден, в който да не научим за поредния случай на насилие- за поредната бита, обезобразена, смачкана жена", пише Козас младши.

Шествието е в 17.30 часа следващата неделя. Ще премине от дома на Стефка по булевард "Св. Св. Кирил и Методий", през Първо управление на МВР в Благоевград, до сградата на Темида.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook