Фалстарт за изграждане на улица "Промишлена"

03/05/2023 18:50 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

КЗК образува поредно производство за стопиране строителството на улица "Промишлена" в Благоевград. Оспорва се решението за избраната от Общината фирма -изпълнител на обществената поръчка. Делото е от 28 април по жалба на дружеството "Аква Конструкт груп", отпаднало от класацията за обекта.

Собственикът твърди, че има нарушение при обявяване на победителя, в лицето на благоевградските строителни предприемачи Антон Муртов и Радослав Костов, съдружници в "Растер Юг", предложили цена за изграждането в размер на 6 260 690 лева, сочат от КЗК. Все още няма произнасяне по казуса, който влиза в комисията за трети път. Настоящата жалба е депозирана на 24 април, 12 дни след произнасянето на общинското решение.

Веднъж вече КЗК отмени като незаконосъобразно решението за "Промишлена". също по жалба на хасковската фирма "Аква Конструкт Груп", управлявана от Атанас Атанасов. Преди месеци малка фирма от Самоков, специализирана в изработка на стъклопакети и дограма, също се оплака от избора на строителна фирма. Делото стигна до Върховен административен съд. Освен че успя да върне обществената поръчка от самото начало, собственикът на фирмата Иван Околски осъди Община Благоевград и на 8500 лева за съдебни разноски. Благоевградчани радеят за изграждането на улицата около стената на казармата повече от 30 години. Тя ще свързва централната част на града с кварталите "Еленово" и "Алена мак", като по този начин ще се облекчи драстично натоварения трафик в района.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook