Фенове събраха пари за 1 век на "орлетата"

24/10/2022 17:20 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Вековният юбилей на ФК "Пирин" в Благоевград е възможен. Празненството няма да се отложи за догодина, както пожелаха местните управници.

Феновете, организирани от "Пирин Ултрас" съумяха да съберат пари за организиране на честването. Обявиха дата - 30 октомври. Дарители са благоевградчани, обичащи любимия отбор, футболни общественици от региона, дори благодетели от Кюстендилско и Пернишко.

"С голяма радост и удовлетворение ви каним на стадион "Христо Ботев" в 15.30 часа на 30 октомври, за да отбележим вековния юбилей на нашия любим клуб. Събитието се организира и ще се осъществи благодарение на неуморимата енергия на привържениците на "Пирин", информираха от клуба на феновете и благодариха на всички, станали съпричастни към тази кауза. Нека всеки един привърженик, приятел, ветеран, футболист, юноша, деятел, ръководител на Пирин се чувства поканен в този празничен ден. Очакват ви културна програма, приятни изненади и много зелени емоции", обявиха ултрасите.

"Няма нищо лошо в това, че честванията ще продължат и следващата година. Ние поставихме началото с изложбата, посветена на ФК „Пирин”. Някои обаче се опитват да извличат дивиденти и от този юбилей. Абсолютна лъжа е, че Община Благоевград е дала 50 000 лева за честването на 100-годишнината. Тези пари са отпуснати за развитието на Детско-юношеския и женския футбол”, каза преди дни на пресконференция кметът Илко Стоянов.

Той подчерта, че, за да може „Пирин“ да се развива е важно клубът, Общината и феновете да гледат в една посока. „Само тогава ще успеем да направим честване, което да се помни дълго”, каза Стоянов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook