Фериботът край Корфу отново в пламъци

28/02/2022 14:03 0 Коментирай

Нов пожар е възникнал на ферибота "Юрофери Олимпия" край остров Корфу в Йонийско море. Според информацията на гръцките власти, огънят е във вътрешността на кораба, където изчезнаха трима международни шофьори от Сандански, Разлог и Хаджидимово, а петричанин бе спасен и днес излезе от болницата в Корфу. Няма информиция за санданчанина Георги Махлелиев, за Васил Асенов от Разлог и за хаджидимовеца Димитър. 

След много усилия в последните дни, вратите на ферибота бяха отворени, за да бъдат преместени изгорелите превозни средства. Влезлият кислород обаче вероятно е довел до възникването на ново огнище.

В момента пожарни екипи се опитват да потушат огъня. След това се предвижда проветряване на плавателния съд и продължаване на спасителните действия.

Корабът се запали на 18 февруари рано сутринта в района на остров Корфу. Фериботът извършваше курс между Гърция и Италия с 290 пътници и екипаж на борда. В първите часове след инцидента повечето пътници бяха евакуирани. Други трима души, сред които един българин, бяха спасени в дните след пожара.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook