Финансовата криза в "Пирин" се задълбочава

17/02/2023 15:59 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Бившият собственик на "орлетата" в Благоевград Пол Белогур не е плащал повече от три месеца заплати. Преди официалното му абдикиране онзи ден, е отказал категорично да погаси задълженията към отбора.

Голяма част от футболистите не са получили възнагражденията си, дори им били орязани и премиите, разкриха запознати с финансовата криза в "Пирин".

Междувременно днес, кметът Илко Стоянов е провел срещна с играчите и директорския екип.

"Това, в което може да бъдете абсолютно сигурни е, че каквито и да са обстоятелствата, от мен може да очаквате да казвам единствено и само истината. Целта ми е да запазя този отбор, но Общината не може да го финансира. Предстоят дискусии и публични процедури, които ще забавят самия процес по намиране на най-благоприятния вариант, но намерението ми е обществеността да се запознае в детайли със случващото се и да помогне за това заедно да намерим нов собственик за отбора“, коментира Стоянов. Той ще разговаря лично с представители на бизнеса, с граждани, които биха могли да помогнат за финансовата стабилизация на тима за следващите няколко месеца, докато бъде намерено кардинално перспективно решение за бъдещето на благоевградския клуб.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook