Фитнес, 3 игрища, салон и библиотека в емблематично училище

30/05/2024 16:26 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

С водосвет и първа копка започна обновяване на емблематично училище. На церемонията бяха министър Галин Цоков и образователният шеф в Благоевград Ивайло Златанов.

Пълният ремонт на сградата и материалната база е IV ОУ "Христо Смирненски" в Петрич. Училището е известно като първата гимназия през годините в южния град. Съгласно заложеното в спечеления проект сградата на училището ще бъде санирано, с нова дограма, а и с обновен покрив.

Отделно ще се извърши пълен вътрешен ремонт на коридори и класни стаи, ще има и преустройство - в сутерена ще се обособи помещение за библиотека и кабинети за самоподготовка и занимания по интереси. Ще бъде осигурена достъпна среда за лица с двигателни проблеми. Предвидено е също обновяване на дворното пространство и на физкултурния салон. Предвижда се зона за фитнес на открито. Ще има три игрища – футболно, баскетболно и едно мултифункционално за баскетбол и волейбол, както и ново озеленяване, изтъкна пред гостите и училищния колектив кметът на Петрич Димитър Бръчков.

"Това е първият проект в Благоевградска област, финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост. Днес, когато продължават тържествата по повод Възкресение Господне, даваме начало на възраждането на една образователна инфрастуктура и обновяването на един комплекс на просветата и знанието", изтъкна Росен Желязков, който е кандидат за депутат от ГЕРБ. С него бяха и колегата му от Петрич Костадин Стойков и областният лидер Андрей Новаков.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook