ФК "Септември" пита кога ще разкрият схемите в БФС

19/11/2020 17:11 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Управителят на ФК "Септември"-Симитли Пламен Скендерски не успя да входира предложението за издигане кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС.

В деловодството на БФС категорично отказали да приемат заявлението, под предтекст, че изпълнителният директор Борислав Попов е в болнични. Пред него Служителка звъняла 15 минути по телефона, незнайно на кого.

"Искаме да уведомим цялата футболна общественост - БФС нагло лъже, че все още няма кандидатури за президент на БФС. По-скоро, в разрез с цялото българско законодателство, те отказаха днес да приемат предложението на ФК Септември Симитли за издигане кандидатурата на Христо Божинов Порточанов за такъв", коментираха от управата на ФК "Септември" и публикуваха предложението на Общото събрание, подписано от управителя Пламен Скендерски.

"Не ни е ясно кой позволява на БФС да потъпква по такъв безпардонен начин действащото законодателство в България. В крайна сметка, никой от БФС все още не е съобщил официално, че Конгресът се отлага. Ако е така, призоваваме ви още утре да го направите. Не може заболяването на един човек да спре работата на една такава огромна институция, като тук пожелаваме на Борислав Попов скорошно оздравяване", коментираха от симитлийски клуб, който застава зад Христо Порточанов за футболен президент.

"Ако всичко това не се случи, ще се наложи да предприемем събирането на подписка от 1/3 от клубовете за насрочване на конгрес на БФС, съгласно Устава. С това искаме да спрем един път за винаги спекулациите, че няма кандидати за президент на БФС", заявиха от "Септември" и питат за пореден път - НЯМА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ДА ИЗЛЯЗАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕРКАТА НА ПРОКУРАТУРАТА В БФС.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook