Футболисти с лавров венец на екипите за 100-годишен юбилей

11/01/2023 15:16 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Тече подготовка за отбелязване на 100-годишнината на футболен клуб.

За юбилея имат и нова емблема на екипите. Отборът на "Беласица"-Петрич празнува през настоящата година. Обърнаха се към верните фенове в южния град.

"Вече навлязохме в годината на вековния юбилей за нашия клуб. Един век от славния бяло-червен летопис е в историята. Една от инициативите по повод годишнината е ползването от отбора на ретро емблемата на „Бела“ от 60-те и 70-те години на миналия век. Това ще се случи през цялата настояща календарна година. По този начин ще отдадем почит на поколенията славни футболисти и ръководители, донесли радост на хилядите по трибуните на стадион „Цар Самуил“. Защото историята трябва да се помни и уважава, защото тя е нашето гордо минало. Респект за всички, дали своя принос на терена и извън него за спортния символ на родния ни град. „Бела“ – преди, сега, завинаги…“, написаха в социалната мрежа.

Новата емблема представлява стилизирана буква „Б“, увенчана с лавров венец и числото 100. Проектът, вече греещ от пилотната серия запалянковски одежди, е изцяло дело на местните организирани фенове, одобрен е и от клубното ръководство. Освен това е защитен пред патентното ведомство като „Trade Mark“ и единствено клубът разполага с ексклузивните права за ползване. Новата емблема ще е в употреба само в годината на честването, после вероятно ще бъде върнат обичайният вариант.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook