Гардове плашат с прокурор президента Радев

02/11/2021 09:23 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Охранителната фирма "Дeлтa Гaрд" даде президента Румен Радев на прокурор. Това съобщиха в страницата си в социалната мрежа. Реакцията е заради изказване на държавния глава, свързано с предстоящото отнемане на лиценза им за дейност от МВР. 

"На 29 октомври в свое изявление президентът Румен Радев взе отношение по повод стартиралата процедура по отнемане лиценза за охранителна дейност на представляваното от мен дружество, а именно - „поздравявам МВР за процедурата по отнемане на лиценза на Делта гард. Времето на дерибеите свърши. България е демокрация, в която няма място за частни милиции", сочи в жалбата си шефът на гардовете Антон Великов.

Според тях с това си изявление президентът „грубо и неправомерно влияе върху процедурата, която не е приключила, като внушава неистини и разделя.

"Чoвeкът, кoйтo би трябвaлo дa e oбeдинитeл нa нaциятa, ce oкaзa рaзпрocтрaнитeл нa нeвeрни и нeдoкaзaни твърдeния, взeти oт Fасеbооk", мотивират се от фирмaтa. Oт "Дeлтa Гaрд" ca възмутeни oт думитe нa Рaдeв, чe фирмaтa e "чacтнa милиция" и чe "дeрибeйcтвa".

„Делта Гард“ се свързва с Димитър Спасов, известен и с прякора Митко Каратиста.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook