Гардът на Васил Божков от Сандански остава в килията

04/07/2020 13:00 0 Коментирай

Прокуратурата официално обяви данни за акцията, проведена срещу гардове на Васил Божков в Сандански и в столицата.

Арестуваният Веселин Балтов от Сандански, остава в ареста за 72 часа. На 5 юли се решава в Специализирания съд дали 49-годишният санданчанин ще остане дълго в килията.

Както подробно информирахме, Балтов, който е бивш шеф на охраната на Божков, бе арестуван показно в центъра на Сандански. Той бил на сутрешно кафе със свой приятел.

След около 4 часа обиск в дома на Веселин на улица "Свобода" в града, са намерени наркотични вещества. Дрогата била на дози, разкриха официално от спецпрокуратурата. Санданчанинът Балтов е охранявал Божков преди да изчезне в Дубай. Името му се свързва с повече от 6 фирми, в това число и туристически.

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори преценяват, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на на Веселин Балтов и на арестувания в столицата друг приближен на Божков - Славчо Марков.

На адреса в му в кв. „Симеоново" са открити разпечатани публикации с идентично съдържание за разпоредена от министъра на финансите проверка на дружествата, с предмет на дейност хазарт. Открито и иззето е неподписано копие от постановление от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство. Преписката е била образувана по уведомление от Министерство на икономика, съдържащ данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства. В хода на проверката са били разпитани служители на Министерство на икономиката, а също така и Лиляна Деянова, в качеството ѝ на управител на търговско дружество, Ася Йочева, в качеството ѝ на представляващ търговско дружество, Александър Ангелов, в качеството му на управител и съдружник в търговско дружество.

При претърсването на друг адрес в столицата, ползван от охранителна фирма, са иззети документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и голяма сума пари с неизяснен произход.

Открити са снимки и профили с лична информация на магистрати и членове на техните семейства.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook