Гешев: Аз не бягам, а се бия

28/05/2023 17:16 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Главният прокурор Иван Гешев потвърди официално, че е заплашван. Подчерта обаче, че не се страхува, както стори преди дни: "Аз съм българин и мъж от Македонския край, нещо са объркали човека". В Пиринско е известно отдавна, че Гешев е потомък на виден род в Разложко и роднина на легендарния поп Партений.

Днес Гешев каза, че е заплашван и редови прокурор, с което се затвърди инфомацията в медиите, че става въпрос за разследващ "Барселотагейт".

"Потвърждавам, че е отправена заплаха срещу прокурор и срещу мен. Понеже съм в отпуск по лични причини, бях уведомен по установения ред. Не съм запознат с подробности. Сигурен съм, че правоохранителните органи ще си свършат работата. След всичко, през което минах след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства. Както е казал още в деня на атентата един специалист по тероризъм: Ако държавата не вземе мерки, това ще е само началото. Аз пак ще повторя, че не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай", обяви Иван Гешев. в Подкрепа на думите си той публикува и следните строфи:

Силните плачат сами.
Не ръкомахат. Не викат.
В гръб не забиват ками.
И не се кланят на никого.
Те овладяват света,
без да си губят душата.
Ала вървят и вървят
само напред и нататък!
Въпреки вечния страх.
Въпреки всяка измама.
Никой не може без тях.
Рамо за силните няма.
Те знаят как да простят,
как на доброто да служат.
Те не поглеждат назад.
И не говорят ненужно.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook