Гимнастици от пет държави на турнир в Благоевград

24/11/2022 09:29 0 Коментирай

Благоевград е домакин на международен турнир по спортна гимнастика. Участват повече от 240 състезатели - българи, македонци, гърци, сърби и англичани.

Стартира за 18 поредна година, организиран от благоевградския клуб "Любчо Солачки". Надпреварата, в която ще участват спортисти от 8 до 16-годишна възраст, ще се проведе на 26 и 27 ноември в зала “Скаптопара” в Благоевград.

Българските спортисти са от 15 клуба. В турнира специално участие ще вземат Емилиян Костадинов и Радена Ангелова. Двамата за първи път ще представят България на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун, което ще се проведе от 1 до 5 декември в Италия. 

Съорганизатори на състезанието са Българската федерация по гимнастика с подкрепата на „ХЕК Солар“. Очаква се официални гости на състезанието да бъдат олимпийските вицешампиони на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев - президент на Българската федерация по гимнастика и олимпийският ни шампион Йордан Йовчев. Входът е безплатен.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook