Гладна вълчица позира пред кюстендилци

13/04/2020 08:28 0 Коментирай
Снимака монитор Снимака: монитор

Измършавяла вълчица обикаля около туристи в Осогово, избягали от коронавируса.

Женската се сприятелява с кюстендилци в опита си да намери храна и да успее да оцелее в планината, разказа 41-годишният Момчил Петров, който преди ден решил да отиде със семейството си в Осоговската планина.

„За първи път ни се случва нещо подобно. Решихме да се качим на въздух и сред природата, да избягаме от всичко заливащо ни около коронавируса. Там именно се случи чудото. Обикаляхме около хижа „Иглика", когато видяхме вълчицата. Беше колкото и страшно, толкова и вълнуващо“, разказва кюстендилецът пред Монитор. Първоначално той помислил, че е възможно това да е куче, но с оглед на опита му като ловец е категоричен, че става въпрос за вълк. „Нямате представа на какво разстояние се доближи до нас, има-няма метър. Седяхме на поляната с децата и тя постоянно обикаляше около нас. Естествено, ние носехме храна и на тръгване й оставихме. Видяхме, че се приближава и започна да се храни. През цялото време обаче си личеше, че тя е добронамерена. Търсеше контакт с нас, хората, което е още по-впечатляващо“, заявил Момчил.

Той самият не скрива факта, че доста често е виждал и лисици, и то не в планината, а в крайните квартали на града. Преди известно време двойка лисици обикаляха дори в двора на кюстендилската болница съвсем необезпокоявани от никой.

„Явно дивите животни не се страхуват от нас. През зимата малка сърничка беше спасена от глутница кучета и то точно на входа на стадион „Осогово“. Как е слязла от планината не зная, но определено впечатли всички ни“, обясни Момчил Петров.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook