Гласуват кабинета на 13 декември, обещаха да не увеличават тока

11/12/2021 13:35 0 Коментирай

Премиерът Кирил Петков обяви имената на всички вицепремиери и министри в редовното правителство.

"Нулевата толерантност към корупцията ще бъде червената линия, която никой от нас няма да може да прекрачи, зарече се кандидат-премиерът. Другото мото ще бъде прозрачност, но не само по отношение на изпълнителната власт, а и за финансирането на медиите", изтъкна Петков.

Министерствата се увеличават, но служителите няма, дори ще има намаляване на администрацията, увери Петков. По думите му, ведомствата са се увеличили единствено с цел по-ефективно управление.

Прозрачност в управлението, в това число и пред медиите, гарантира Петков по време на онлайн представянето.

"Ще искаме да дадем ясна представа какви средства при какви медии отиват. Вече няма да има непрозрачно финансиране от едно министерство към определени медии, всичко ще е прозрачно, каза Петков.

Самото правителство трябва да бъде гласувано на 13 декември, на извънредно заседание на Народното събрание.

Петков отново изброи приоритетите на бъдещото правителство: да няма увеличение в цените на тока, ковидкризата и качване нивото на ваксинация, закона за КПКОНПИ.

Вицепремиер и министър на околната среда и водите е Борислав Сандов от ДБ. Вицепремиер и министър на икономиката и индустрията е Корнели Нинова от БСП. Вицепремиер и министър на финансите е Асен Василев. Вицепремиер на ефективно управление е Калина Константинова. Вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството е Гроздан Караджов от ИТН.

Постовете си запазват досегашните министри Бойко Рашков на МВР, Николай Денков на образованието, Стефан Янев на МО.

Министър на иновациите и растежа е Даниел Лорер, на правосъдието е Надежда Йорданова от ДБ, здравен министър е Асена Сербезова.

Енергийното министерство оглавява Александър Николов, културното преминава при 31-годишния Атанас Атанасов.

Министър на труда и социалната политика е социалистът Георги Гьоков, министър на туризма е съпартиецът му Христо Проданов,а на земеделието е Иван Иванов, също от БСП.

Министър на младежта и спорта е адвокатът Радостин Василев от ИТН, на външните работи е Теодора Ганчовска. Министър на транспорта е Николай Събев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook