Главчев представя служебния кабинет, жена ще управлява финансите

05/04/2024 07:59 0 Коментирай

Президентът Румен Радев е насрочил консултации с парламентарно представените партии в 49-ото Народно събрание днес.

В консултациите ще участва и кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев. Очаква се той да представи готовия списък със служебни министри, които той е избрал за кабинета си, информираха от пресцентъра на президентството.

След консултациите с парламентарните групи и по предложение на кандидата за служебен премиер президентът назначава служебно правителство и насрочва нови избори в двумесечен срок. На 30 март Радев възложи на Главчев да предложи състав на служебно правителство. Той му даде срок от седем дни, за да може изборите да се проведат 2 в 1 с европейските.

Междувременно в медиите се спягат конкретни имена за новия кабинет. Людмила Петкова вероятно ще е финансов министър на мястото на Асен Василев. В момента Петкова заема длъжността директор в "Данъчна политика". Била е и заместник-министър на финансите. На поста си ще остане вътрешният министър Калин Стоянов, министърът на образованието Галин Цоков и министърът на транспорта Георги Гвоздейков. Управителят на НОИ Ивайло Иванов ще бъде министър на труда и социалната политика. Бившият служебен министър и шеф на Филхармонията Найден Тодоров отново ще оглави министерството на културата. Министър на енергетиката ще е Владимир Малинов, настоящ изпълнителен директор на "Булгартрансгаз".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook