Гледат в съда видеозаписи от кметските избори в Благоевград

21/12/2023 17:02 3 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Административен съд прие експертизите на математици и статистик по делото за оспорения избор за кмет на кмет в Благоевград.

В открито съдебно заседание бяха изслушани заключенията на вещите лица по изготвените съдебно-техническа експертиза и две съдебно-математически, за които жалбоподателят плати 9 хиляди лева.

Статистик и математици извършиха проверка на изборните книжа в 64 секционни избирателни комисии на територията на община Благоевград, посочени от жалбоподателя със съмнения и доводи за несъответствие на обявените резултати с реалния вот на избирателя.

Съдът прие предоставената информация от ЦИК за машините и инсталационната сертификация. Разпитани бяха още двама свидетел по делото, образувано от Илко Стоянов, загубил балотажа на 5 ноември от Методи Байкушев.

За уточняване на обстоятелства, имащи отношение към спора по делото, съдът допусна преглед на видеозапис от преброяването на бюлетините и разпечатките от машината в СИК №54 в град Благоевград. Записът от видеозаснемането ще бъде прегледан в съдебна зала по време на следващото заседание по делото, насрочено за 9 януари от 15.00 часа.

Напиши коментар

Коментари

  1. струна -
    Тука ще прискърца, ама във ВАС ще го отвеят
  2. tyty -
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio
  3. Баце -
    Стягайте се за избори

Социално

новини благоевград facebook