Глоба и принудително репатриране на изоставени коли

28/08/2024 08:20 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Изтича срокът за доброволно премахване на излезли от употреба автомоболи, паркирани върху терени държавна или общинска собственост - улици, тротоари, зелени площи. От 1 септември общинарите в Банско предприемат силови мерки спрямо собствениците на старите коли.

В случай на неспазване на дадените предписания за премахване, ще има съставени актове за установяване на административно нарушение, съгласно Закона за управление на отпадъците, в размер от 300 до 1000 лева.

Автомобилите ще бъдат преместени на площадка за временно съхранение, намираща се в местността "Карагача" - бившата казарма, за срок от 14 дни. След този период, ако автомобилите не бъдат потърсени, те ще бъдат предадени в център за разкомплектоване на колите.

Разходите за репатриране на автомобилите до площадката за временно съхранение са за сметка на собственика на превозното средство. "С тези мерки се цели подобряване на визията и чистотата на нашата община, както и осигуряване на безопасност за всички жители и гости на Банско", коментираха от кабинета на кмета Стойчо Баненски.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook