Глоби за лепене на плакати в Благоевград

14/10/2021 12:29 0 Коментирай

Определиха местата, на които може да се поставят преизборни плакати и други агитационни материали в Благоевград. При неспазване на кметската заповед, следва парични санкции.

Позволено е лепене на плакати за кандидат-президенти и депутати на афишниците пред Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и пред зала „22 септември“. Парапетът при подземния гараж при Регионален здравен център и подпорната стена на улица „Шар планина“-до сградата на ОДБХ, също могат да се ползват за агитация от парттите и коалициите за вота в Благоевград.

Сред разрешените места са още подпорната стена на Целодневна детска градина №8 „Вечерница“, която се намира на ул. „Григор Пърличев“ (зад РЗИ), стените на подлеза в квартал „Струмско“ и подпорните колони на мостове в общината.

Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали поставени по определения в Изборния кодекс ред, до приключване на изборите, както и публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания.

Подобни заповеди се издават от Община-Благоевград преди всякакмиизбори, но никой не ги спазва. Това е даказано във времето. Все още на непозволени места се кипряфизиономиите на участници в предишни предизборни кампании. Няма глобени партии към момента.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook