Глобяват за задръстени с дърва и строителни материали тротоари

15/03/2024 16:30 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Общинари предпуредиха за налагане на санкции за увреждане на имущество, задръстени тротоари и умишлено замърсяване. Глобите се съставят по общинска наредба. Варират от 50 до 500 лева за граждани и еднолични търговци. От 500 лева до 2000 лева е за юридически лица, припомниха от Община - Банско. Проверка показва, че в града и населените места тротоарите са непроходими заради струпани дърва, строителни материари и изоставени автомобили.

"Общинската администрация полага непрекъснати грижи и усилия да поддържа чистотата и реда в града на ниво, което съответства на стремежа ни да утвърдим Банско като съвременно и комфортно за жителите му селище и привлекателен международен туристически център. Голяма част от финансовия ресурс на Общината се разходва за тази цел. Но за всички е ясно, че без личната отговорност и активното участие на всички собственици и ползватели на имоти и на движимо имущество, подреденият и добър вид на красивия ни град е невъзможен", заканиха се от кабинета на кмета Стойчо Баненски.

"Задълженията на гражданите са подробно описани и посочени в НАРЕДБА №1 за осигуряване, опазване и поддържане на обществения ред, опазване на общинската собственост и инфраструктура, поддържане и опазване на околната среда, транспорт и движение на територията на община Банско. В наредбата са посочени правилата и санкциите за нарушаването им. https://shorturl.at/iqsxM Обръщаме се с апел към всички, които ползват общински площи – прилежащи към имотите им или други, за складиране на вещи и материали, да предприемат незабавни мерки за освобождаването и почистването им. Напомняме, че наличието на дърва за огрев на уличното платно е абсолютно забранено, а на тротоарите е допустимо в рамките на не повече от 10 дни след доставката им", апелирата от кметството в Банско.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook