Гоцеделчевец стана заместник-министър

27/04/2022 15:34 0 Коментирай

Двама нови заместник-министри са назначени със заповед на премиера Кирил Петков. Те са предложени от централата на БСП.

В земеделското министерство влезе гоцеделчевецът Валентин Чамбов. До момента Чамбов беше директор на "Промени в горските територии" в Изпълнителна агенция по горите. Той е лесоинженер по образование и работи в сферата на горите от дипломирането си. Оттогава живее в София, но често отскача до Гоце Делчев, където има много роднини. Чамбов заема мястото на Атанас Добрев, който бе уволнен от министър Петров на 29 март.

На длъжността заместник-министър на отбраната е назначен полковник Станимир Георгиев. Завършил е специалност „Инженер по експлоатация и ремонт на свързочни и РТО средства“, както и магистърска степен „Инженер по радиоелектроника“ във ВВВУ „Георги Бенковски“. Магистър е и по военно дело във Военна академия „Г.С Раковски“. Обучавал се в стратегически курсове в САЩ, Франция, Германия и в Колежа по отбрана на НАТО в Рим.

Полковник Станимир Георгиев е работил в Регионалното командване на НАТО за Северна Европа – AFNORH, Брунсум, Нидерландия. Бил е в постоянната делегация на България в НАТО. В Главната квартира на НАТО в Брюксел е бил щабен офицер по развитие на отбранителните способности в дирекция „Инвестиции в отбраната“ на Международния секретариат на НАТО. Георгиев е дългогодишен служител на Министерството на отбраната.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook