Горски от Югозапада установиха нелегална сеч

29/07/2022 18:27 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

При извършени проверки инспектори от ЮЗДП-Благоевград са установили нарушителите в горите, които стават все по-изобретателни.

В обект, предвиден за добив и директни продажби на дърва за физически лица, чрез допълнително незаконно маркиране на дървета се бламира осигуряването им за огрев. В рамките на два дни са открили отсечени дървета без позволително и без да са маркирани с КГМ. Те са зимен дъб, цер, габър с диаметър на пъните от 18 сантиметра до 40 сантиметра. Две от тях са били повалени върху горския път с цел възпрепятстване на преминаването на автомобили.

Освен тези 14, открили отсечени още 50 от дървесен вид цер и зимен дъб.

З обекта имало сключен договор за добив на дървесина между Държавно горско стопанство - Ихтиман и частна фирма, а добитата дървесина се предоставяла на физически лица по утвърдени списъци, предоставени от кмета на село Вакарел. При извършена съвместна проверка от служители на ТП „ДГС Ихтиман“ установили, върху цялата площ на насаждението са маркирани почти всички дървета от основния дървостой, като част от маркираните дървета са с по - ярък оранжев цвят.

На част от стоящите дървета е извършвана заделка на гръдна височина и в основата на дърветата -опит за заличаване на извършеното маркиране.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook