Градоначалник на прокурор за отрязани 13 дървета

16/04/2024 08:13 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Криминалисти разследват сеч на 13 дървета - бор, ела и липа, за които не е имало сигнали, че са опасни.

По казуса, който взриви обществено недоволство в Дупница, показания е дал кметът Първан Дангов. От полицията в града информираха, че по случая е заведено досъделно производство. Работи и прокуратурата в Кюстендил.

От пресцентъра на кюстендилската дирекция на МВР информираха, че е извършена проверка. Гражданин е подал сигнал в неделя, когато на площада, сградата пред кметството и пред пощата в Дупница са отрязани 13-те дървета.

В хода на разпита е станало ясно, че той е извикал работниците по чистотата в Общината около полунощ на 13 април. По негова заповед те започнали премахването, което е приключило в ранния неделен следобед.

Както подробно информирахме Първан Дангов бе лично на площада. През цялото време на рязането и извозването на материала от работниците беше градоначалникът, който явно е очаквал ескалиране на напрежението. Имал е основания, тъй като отнесе люти люти псувни от политически "врагове". Той също сезира прокуратурата заради хулиганското и обидно за него поведение на Спас Михайлов и Севдалин Костадинов.

На своя пресконференция Дангов изтъкна, че Общината работи по проект за зацветяване на площадното пространство и по този повод се е наложило сеч на дървета. Ландшафтен архитект е посетил Дупница преди дни и е дал предписание да се подготви теренът. Според еколозите пред сградата на Общината е опасно да има високи дървета. Днес кметът Първан Дангов ще даде пресконференция по казуса.

Междувременно вчера политически партии поискаха оставката на Първан Дангов. Първи с позиция излязоха от КОД. “Свидетели сме на безпрецедентно потъпкване правомощията на Общинския съвет от страна на Първан Дангов, както и на опити за брутален реваншизъм. Сигналите към нас за гаври с общински служители продължават от встъпването му в длъжност до днес, включително за нахлуване нощем в кабинети, незачитане на личното пространство, заплахи за уволнения, лична саморазправа и тотално незачитане както на трудовото законодателство, така и на личното достойнство на хората, работещи в Общинска администрация", пише в позицията.



Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook