Градоначалник се обгради с петима заместници, повишава заплатите

14/11/2023 08:23 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Новоизбран градоначалник прави свой политически кабинет. На този етап заместниците му са четирима, но готви пети, който ще бъде назначен след смяна на щатното разписание. Огнян Атанасов представи пред жителите на Кюстендил своя екип.

За пръв път има ресорен зам.-кмет по европроектите и европрограмите, а новият ще е с ресор "Хуманитарни дейности и образование". Отговорник ще бъде назначен и за ромския квартал в Кюстендил, стана ясно на представянето.

В екипа на Атанасов остава досегашната заместничка на Петър Паунов Росица Плачкова, която и занапред ще се занимава с инвестиционната политика в общината. Кристиян Иванчов, който за кратко беше заместник-губурнатор, е в екипа на Атанасов. Той е с ресор "Туризъм, социални дейности, спорта и сигурност". Венцислав Терзийски, дългогодишен финансист и счетоводител, е заместник-кмет по финансите. Николай Дочев ще отговаря за европейските фондове. Първата констатация на Огнян Атанасов е, че в Общината липсват кадри - юристи, началници на отдели, геодезисти, специалисти в капиталното строителство. Атанасов обеща да повиши заплатите на общинарите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook