Гражданско недоволство заради арестуван кандидат-кмет

16/10/2023 15:11 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Подготвят протест в подкрепа на арестувания Методи Захаринов - независим кандидат за кмет. Заради дело, бразувано преди повече от десет години за държане на фалшива валута, той бе задържан с цел екстрадиция в южната ни съседка. През всичките тези години Методи е на щат в Противопожарната служба в Дупница. Заповедта за арест изненадващо пристигна по време на предизборната му кампания. ЦИК даде съгласие за задържането му преди няколко денонощия.

"Методи още е в ареста", публикува гневно в социалните мрежи неговата съпруга Катя Захаринова и получи подкрепата на дупничани. Публикуваме позицията й без редакторска намеса:

"Сбогом демокрация, сбогом правосъдие. Искам поне за миг да си представите какво е в душите на двете невръстни момчета, чийто баща е тикнат несправедливо в тъмница. Представихте ли си го? Хайде да не бъдем безразлични, когато пред очите ни съсипват съдбата на едно прекрасно, българско семейство.
Защото утре как ще продължим да живеем? Как ще погледнем децата си в очите", пита разтревожено Кятя Захаринова.

Вчера за да сплашат съпругата на Методи някакви отрепки отишли и счупили стоповете на колата им. "Значи изчакаха да набутат мъжа в семейството в кауша и започнаха да се чувстват силни. Кои според вас са тази жалки мутри", пише Захаринова. Нейни съграждани призоваха за активни действия. Някои от тях предлагат да блокират автомагистрала "Струма", за да не могат да го екстрадират в Гърция.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook