Гражданско неподчинение заради безводието

01/08/2024 13:36 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Жители в едно от най-големите дупнишки села - Самораново, организират протест. Кризата с водата за пиене и битови нужди ги изкарва под прозорците на общинския кмет Първан Дангов. Митингът е на 8 август от 9.00 часа в Дупница. По това време ще заседават общинските съветници.

Местните в Самораново повече няма да търпят, подкрепя ги и кметът Райко Цветков. Той самият е възмутен от факта, че водата тече само ден, а след това цяла седмица хората купуват минерална от магазините. В Самораново смятат, че безводието е заради новия затвор в селото. Още преди строителните дейности предупредиха, че това ще се случи. Тогава им обещаха нов водопровод за 6 500 000 лева. Всичко обаче остана само за залъгване, пишат изнервените от водната криза във фейсбук.

В същото време инкасатори от ВиК обикалят домовете и лепят бележки, че от 1 юли водата струва 3.70 лева за кубик. Честитките са от монополното дружество "Кюстендилска вода", което погълна общинското в Дупница. Недоволството от този факт, допуснат от общинарите и кмета Първан Дангов, е огромно. Дупничани и хората в селата се готвят за референдум, но не е обявена все още дата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook