Гражданско сдружение се бори за малките общини

18/07/2022 17:09 0 Коментирай

Учредяват ново Гражданско сдружение. Различни граждански организации и представители от цялата страна се обединяват за промени и развитие на малките общини.

То обединява в себе си Сдружение на кметовете на малки населени места, които са около 4000 души, неправителствени организации, Съюза на картофопроизводителите, Съюза на пенсионерите, Областен консултативен съвет по животновъдство, както и много личности от обществения и политически живот в страната.

Основната цел на новото бъдещо сдружение е да спомогне за изграждане на нов модел на административно управление, гражданско участие във вземането на важните политически решения, адекватна данъчна политика, осигуряване на енергийната и национална сигурност на страната и др., като основната идея е за развитието на малките общини в България.

Според инициаторите на новото движение, гражданите носят основна отговорност за качествения контрол при взимането на важните управленчески решения.

"Изключително важно и изключително навременно и крайно необходимо, защото тези малки населени места, които имат кметове и кметски наместници, сякаш са забравени от управляващите и изпълнителаната власт. В това сдружение участват и браншови огранизации, хора в различни сфери на стопанството и общественици. Това обединение има за цел не само да подпомогне малките населени места, а и участието на гражданите в управлението да не бъде формално", заяи пред "Евроком" магистратът Румяна Ченалова по отношение на визията на новото гражданско движение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook