Гръцки търговци провокираха засилени проверки на Кулата-Промахон

21/05/2022 17:00 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Правят засилени проверки на граничния пункт Кулата-Промахон. Митничари следят за нерегламентиран внос на български стоки в Гърция.

Контролът е по настояване на гръцките търговци от Серес. 

Вносът на стоки от България нанася огромни щети на търговците в района, съобщават от Търговската камара. При мерките съвместно с Държавната агенция по контрол на стоките на граничния пункт Промахон ще действа постоянен екип, инхормира БНР. Председателят на Търговската камара в Серес Атанасиос Малиара съобщи, че Съюзът на търговците се опитва от няколко години да води борба с нелегалния внос на стоки, които в повечето случаи били некачествени, но се продавали на ниска цена и това привличало клиентите.

И в други погранични райони в близост до българската граница като Драма, Комотини и Ксанти търговците се оплакват, че забелязват рязък спад на оборота, защото гърците си пазаруват в България дори и хранителни стоки. "Поне един път на седмица пътуваме до България, защото там повечето стоки са на половин цена", признават гърци. В България същото правят много хора, които пътуват до пазарите в Турция.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook