Андон Тодоров: Губернаторът Михайлов пречи на ОбС

29/01/2020 13:14 0 Коментирай

Областният управител Бисер Михайлов действа политически и пречи реално на работата в ОбС-Благоевград.

По този начин са ощетени всички граждани в общината, коментира парламентарният председател Андон Тодоров по повод върнати решение, гласувани на предходно заседание.

Едно от тях е искането за разслочване на кредит от 7 500 000 лева, изтеглен от екипа на екскмета Атанас Камбитов. Съветниците решиха дългът към една от банките в Благоевград да се плаща разсрочено, но губернаторът го върна за повторно разглеждане. Ако няма решение, то до месеци кредитът трябва да бъде погасен, а това ще затрудни драстично финансовото състояние на общинската хазна.

"8 години тобластният, който е сред актива на ГЕРБ, реално не е работил. Нямало е как да връща решения на своите съветници и кметски екип", коментира Андон Тодоров. Той подчерта, че поведението му е форма на заяждане и политически натиск. "Ако това продължи, то и ние имаме механизми да противодействаме", заяви Тодоров.

Той припомни, че по времето на предходния кметски екип многократно на сесии са внасяни като извънредни проблеми, които не отговарят на изискванията за такива, но не са били връщани от губернатора. Нещо повече не са връщани и решения, признати като незаконосъобразни, дори от съда.

Очаква се в скоро време ОбС да има юрист на щат, на мястото на предишния Теодор Тошев. Обсъждани са 2-3 кандидатури, но адвокати, които работят по тази материя сякаш не желаят заради заплащането, което по думите на Тодоров, трябва да се завиши и възнаграждението да е подобаващо на ценза.

Андон Тодоров заяви, че ще направи предложение за излизане на Благоевград от Водната асоциация, чийто председател е Бисер Михайлов. "Общините започнаха да я напускат. Тя не работи. Прибират се само едни пари за заплати на служителите", коментира Тодоров.

ОбС заседава този петък.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook