Губернаторът Сарандев заседава в Скопие за нов граничен пункт

29/05/2022 12:46 0 Коментирай

Областният управител на Благоевград Валери Сарандев участва в експертна комисия в Скопие за строителството на граничен пункт "Клепало".

Пунктът, който се обещава българските власти повече от 30 години, е важна връзка между общините Струмяни и македонската Берово.

Ще се финансира по Програма „България-Македония 2021-2027“. Сарандев участва в уточняване на основните технически характеристики на новия гранично-пропускателен пункт, като бе представена информация за фактическото състояние на обекта и бе одобрен План за действие на работната група към Смесената експертна комисия. Обсъдени са следващите стъпки по изграждането на инфраструктурния обект.

Припомняме, с решение на Министерски съвет, Областна администрация Благоевград е определена като бенефициент на обект „Устройствено планиране, инвестиционно проектиране и изграждане на комплексната инженерна и сградна инфраструктура на новия ГКПП Струмяни – Берово.

От българската страна в експертната комисия са включени МРРБ, МВР, МВнР, Агенция „Митници“, Министерство на транспорта, Областна администрация Благоевград, Дирекция „Граничен контрол“, Българска агенция по безопасност на храните, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция по геодезия, картография и кадастър и Община Струмяни.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook